CUGELJ okna so najboljša izbira za vaš dom:

  • Vrhunska kvaliteta – uporaba PVC profilov nemškega proizvajalca VEKA ter ALU profilov belgijskega proizvajalca REYNEARS
  • Lastna proizvodnja v Sloveniji – SLOVENSKA KAKOVOST
  • Več kot 20 let izkušenj na področju stavbnega pohištva
  • Vse storitve na enem mestu (demontaža, odvoz, vgradnja in zaključna dela,), opravljajo jih lastni, strokovno usposobljeni delavci in ne kooperanti – kupcem zagotavljamo rešitev “na ključ”.
  • Brezplačen servis za odpravo napak, ki niso posledica fizičnih poškodb ali nepravilnega ravnanja
  • Dolga življenjska doba izdelkov z garantiranim brezhibnim delovanjem – nudimo garancijo do 10 let
  • V primeru reklamacij nudimo takojšni servis in rezervne dele
  • Hitri dobavni roki
  • Izredno fleksibilni ter izjemno zanesljivi

okna

PVC okna

Najvišja energetska učinkovitost

ALU okna

Odlične statične lastnosti

Okna so del stavbnega pohištva z veliko funkcijami, ki se jih sploh ne zavedamo oz. jih imamo za samoumevne, dokler ne pride do nakupa oken – objekt ščitijo pred zunanjimi vremenskimi in drugimi vplivi, zagotavljajo dovolj naravne dnevne svetlobe, nudijo toplotno in zvočno zaščito, skozi njih poteka interakcija z zunanjim okoljem, hkrati pa so pomembna tudi za prezračevanje in vnos svežega zraka v prostore, seveda če objekt le tega nima drugače urejeno.

V veliki meri vplivajo na bivalno ugodje, saj na eni strani izkoriščajo sončno energijo, po drugi pa ščitijo pred ultravijoličnimi sončnimi žarki. Okna so nasploh zaradi svoje izpostavljenosti zunanjim vplivom energetsko precej problematičen del stavbe, zato je treba pri izbiri premisliti o njihovi sestavi in tehničnih lastnostih. Na voljo je pestra izbira materialov, iz katerih so zgrajena, najbolj priljubljena med njimi sta aluminij in PVC, saj ponujata največ glede na svojo sestavo – poleg ugodnih tehničnih lastnosti se ta okna elegantno vklopijo v različne arhitekturne stile, poudarijo estetski videz objekta in ponujajo pestro paleto oblikovnih ter barvnih izvedb za vse stile in okuse.

Kaj je dobro vedeti?

Največ pozornosti je treba nameniti materialu okvirja, iz katerih so okenske odprtine. Pomemben podatek v zvezi s tem je toplotna prehodnost in zatesnjenost celotnega okna, kjer najboljše rezultate ponujajo okna iz aluminija ali PVC. Aluminij je skorajda neuničljiv in mehansko zelo odporen material, PVC obljublja trdnost, oba pa sta enostavna za čiščenje in vzdrževanje ter estetsko privlačna. Kakovostna okna so vodotesna in odporna tudi na zunanje mehanske poškodbe, pri izbiri pa ne smete zanemariti niti vrste zasteklitve in polnila, ki v veliki meri vplivata na izolacijske značilnosti oken.

Pri izbiri okvirja in kril oken pomembno vlogo igra stabilnost okenske konstrukcije, zato je treba izbrati okenski okvir ustrezne debeline. Tako je okvir energijsko varčen, okno pa zagotavlja dolgotrajno funkcionalnost in kar najmanjše toplotne izgube. V nasprotnem primeru se lahko v objektu pojavi kondenzacija in celo plesen, kar lahko prinese številne težave in močno vpliva na bivalno klimo v objektu. Okenski profil je iz različnih materialov, sodobni postopki pri proizvodnji oken pa z dodatnimi ojačitvami profilov še okrepijo njihovo trdnost in odpornost na različne zunanje vplive.

Poleg okvirja je sestavni del okna tudi steklo, ki nima le estetske funkcije ali funkcije za prepuščanje svetlobe, temveč vpliva na zvočno in toplotno izolacijo celotnega objekta in posledično na porabo energije za ogrevanje in hlajenje prostorov. Izbirate lahko med dvo- ali troslojno zasteklitvijo, pri čemer je za doseganje najboljših rezultatov priporočljiva troslojna z vmesnim sredinskim tesnilom iz umetne mase (TGI), saj bo le tako vaš dom stoodstotno varen pred hrupom, vdori vročega ali mrzlega zraka in drugimi neprijetnostmi. Taka zasteklitev je dobrodošla tudi v pasivnih, visokoizoliranih in nizkoenergijskih hišah.

Pri obliki oken se lahko prepustite svojim željam, saj so poleg klasičnih pravokotnih po naročilu na voljo tudi druge oblike, s katerimi še popestrite zgled vašega doma – krožna in polkrožna, trikotna in še kakšna. Podobno velja za dimenzije, saj so okenske odprtine glavni prepustnik svetlobe v prostor, zato postajajo vedno večja in tudi dimenzionalno prilagojena arhitekturi prostora. Okna so ogledalo vašega doma, zato izberite taka, ki so enostavna in varna za uporabo, hkrati pa odražajo vaš karakter.

Povežite se z nami

Če cenite vaš čas in denar ter želite kakovostne izdelke, smo v podjetju Cugelj pravi naslov za vas!

Razstavni salon & sedež podjetja
Stantetova 10, 1295 Ivančna Gorica

T: 01 78 78 535
F: 01 78 07 868
G: 040 840 069
E: [email protected]

Linkedin